ORDINACIJA KALAUZ - DEVČIĆ

Ulica Crvenog križa 23, Zagreb, 01/ 77 91 101

ESTETSKA I KONZERVATIVNA STOMATOLOGIJA:

Posebno područje interesa u našoj ordinaciji je tzv. konzervativna stomatologija -- pacijentima pri prvom posjetu čistimo kamenac i pjeskarimo zube, da bi ih izbijelili i postigli njihovu prirodnu boju.

Radimo isključivo bijele plombe, koje modeliramo da bi u potpunosti izgledom imitirali vlastiti zub. 

Pacijentima kojima je potrebno liječenje korijenskih kanala, strojnom tehnikom obrade liječimo korijenske kanale tijekom samo jednog posjeta, i naravno, bezbolno.

Plombama ujedno vršimo i estesko preoblikovanje zuba, mijenjajući im pritom oblik i veličinu, čime možete u potpunosti izmijeniti i uljepšati Vaš osmjeh, te postići "hoolywood smile".

ORALNA KIRURGIJA S IMPLANTOLOGIJOM:

Svi oralno kirurški zahvati u našoj ordinaciji su potpuno bezbolni i rade se u lokalnoj anesteziji.

Rutinski obavljamo vađenja zubiju, alveotomije (operacije umnjaka), cistektomije (operacija ciste) te apicotomije (operacije vrška korijena endodontski liječenog zuba ).

IMPLANTOLOGIJA:

Prateći trendove sve većih estetskih zahtjeva s jedne strane, te težnjom za poboljšanjem kvalitete života s druge strane, posebno smo orijentirani na ugradnju implantata, -danas najboljeg i najelegantnijeg rješenja bezzubosti.

Pritom koristimo implanate trenutno vodećih proizvođača na tržištu (Ankylos, Nobel, Strauman). Kod nas je moguće ugraditi i više implantata pri jednom posjetu. 

Operacije najčešće obavljamo petkom navečer, da bi se pacijenti mogli oporaviti tijekom vikenda, te se u ponedjeljak nesmetano vratiti svakodnevnim obavezama.

PROTETIKA: 

Svaki nedostatak jednog ili više zuba riješava se stomatološkom protetikom. Današnjom tehnologijom moguće je sanirati kako manjak jednog zuba, tako i potpuno bezzubu čeljust- krunicama, ljuskicama, implantatima ili protezama. Također je moguće ispraviti sve estetske nedostatke, bilo da su u pitanju pokvareni zubi ili zubi nepravilnog oblika, ili nepravilne, zadebljale desni (gummy smile).

Kod nas možete dobiti klasične metal-keramičke krunice, kao i estetske, bezmetalne krunice (cirkon, empress, te ljuskice -Veeners). Također izrađujemo klasične i moderne zubne proteze (proteze fiksirane na implantatima). Privremeni zubi i proteze- - svaki pacijent u ordinaciju i iz ordinacije izlazi sa svim zubima što znači da se u toku izrade protetskog nadomjestka izrađuju privremeni zubi tako da pacijent može normalno funkcionirati.

IZBIJELJIVANJE ZUBA:

Blistav ''holivudski osmjeh'' možda zvuči nedostižan, ali danas ga je moguće postići uz brojne metode koje se nude na tržištu. U našem radu koristimo se laserskim izbijeljivanjem zuba, ZOOM lampom, danas najsuvremenijom metodom na tržištu. Rezultati su vidljivi odmah, a zubi bijelji za dvije do tri nijanse.

ORTODONCIJA:

Uz suradnju sa vrhunskim ortodontima nudimo ispravljanje vaših zuba fiksnim i mobilnim ortodontskim napravama. Zube je moguće ispraviti u svakoj životnoj dobi- od "7 do 77" godina.

Najnovije u ponudi su i esteske "nevidljive" bravice, kao i Invisalign-prozirni aparatić za zube. One omogućuju pacijentima da nesmetano i bez kompleksa obavljaju svoje svakidašnje poslove.

DJEČJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA:

Posebnu pažnju pridajemo našim malim pacijentima, pogotovo onima koji se malo teže oslobađaju straha od zubara. Uz ugodnu atmosferu i bezbolan zahvat nudimo sve vrste stomatoloških usluga.

Redovitom kontrolom i davanjem uputa o higijeni i prehrani držimo pod kontrolom mliječne i mlade trajne zube. Također pratimo rast i razvoj zubiju i čeljusti da bi bili sigurni da su zubi Vašeg djeteta zdravi i dobro raspoređeni.

PARODONTOLOGIJA:

Parodontoza je bolest današnjice, ali uz stručnu brigu, danas je moguće sačuvati svoje zube do starosti. Specijalist parodontologije može Vas riješiti posebno neugodnog problema- zadaha iz usta.

Također riješavamo i esteske nedostake desni, tzv. gummy smile. 

Posebno područje interesa našeg parodontologa su učestali problemi kaošto su povlačenje zubnog mesa, tzv. zubne recesije, i fiksiranje klimavih-parodontoznih zuba.